Overige onderzoeken

Behalve de termijn- en liggingsecho, worden er tijdens je zwangerschap meer onderzoeken verricht. Sommige van deze onderzoeken worden standaard bij elke zwangere verricht, anderen vinden uitsluitend plaats indien je daarvoor kiest.Bloedonderzoek
Bij elke zwangere wordt in het begin van de zwangerschap een aantal buisjes bloed afgenomen om de bloedgroep te bepalen en besmetting met enkele ziektes uit te sluiten. Dit gebeurt na de intake bij een priklocatie in jouw woonplaats. Meer informatie hierover vind je in de folder Zwanger! die je bij het intakegesprek meekrijgt.

Prenatale screening
In Nederland mag je er als zwangere voor kiezen om je ongeboren kind te laten onderzoeken op een aantal afwijkingen zonder dat hier een medische indicatie voor is. Dit wordt prenatale screening genoemd. Er zijn 2 soorten onderzoek: screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20 weken echo. Deze onderzoeken zijn niet verplicht; je beslist zelf of je ze wil.
Je kan meer informatie vinden op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nlWij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.