Overige onderzoeken

Behalve de termijn- en liggingsecho, worden er tijdens je zwangerschap meer onderzoeken verricht. Sommige van deze onderzoeken worden standaard bij elke zwangere verricht, anderen vinden uitsluitend plaats indien je daarvoor kiest.Bloedonderzoek
Bij elke zwangere wordt in het begin van de zwangerschap een aantal buisjes bloed afgenomen om de bloedgroep te bepalen en besmetting met enkele ziektes uit te sluiten. Dit gebeurt na de intake bij een priklocatie in jouw woonplaats. Meer informatie hierover vind je in de folder Zwanger! die je bij het intakegesprek meekrijgt of kijk de volgende korte films: Het bloedonderzoek voor zwangeren , Bloedgroep Rhesus D-negatief en Bloedgroep Rhesus c-negatief


Prenatale screening
In Nederland mag je er als zwangere voor kiezen om je ongeboren kind te laten onderzoeken op een aantal afwijkingen zonder dat hier een medische indicatie voor is. Dit wordt prenatale screening genoemd. Er zijn 2 soorten onderzoek:
1. Screening op down-, edwards- en patausyndroom middels de NIPT (bloedonderzoek).
2. Onderzoek naar lichamelijke afwijkingen middels de 13 weken echo en/of de 20 weken echo.
Deze onderzoeken zijn niet verplicht; je beslist zelf of je ze wil. 
Je kan meer informatie vinden op https://www.pns.nl. Verder zijn er twee korte films die je hierover kan kijken: De NIPT en De 13 wekenecho en de 20 wekenecho .Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.