De eerste afspraak

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je ons zonder verwijzing van de huisarts benaderen om een eerste afspraak te maken.Tijdens de eerste afspraak, die ongeveer 45 minuten duurt, worden vragen gesteld over je gezondheid en het verloop van eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen. Ook wordt er gevraagd naar eventuele aanwezigheid van aangeboren afwijkingen in jouw familie en die van je partner. Het is prettig als je de eerste dag van de laatste menstruatie weet, zodat we de uitgerekende datum en de zwangerschapsduur kunnen inschatten. De datum van de zwangerschapstest kan hierbij van belang zijn. Je bloeddruk wordt gemeten en verder leggen we nog het een en ander uit en zullen we jouw vragen beantwoorden.

Indien je voorheen bij een andere verloskundige onder controle bent geweest, mag je de papieren van de vorige zwangerschap en bevalling meenemen naar de eerste afspraak.

Beheers je de Nederlandse taal minder goed en vind je het fijn om je te informeren via je moedertaal, dan verwijzen we je naar de volgende website: http://www.zanzu.nl

Mocht je voor de eerste afspraak dringende vragen hebben of ongerust zijn, dan kun je altijd contact met ons opnemen.Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.