Het meest volledige wat wij te bieden hebben!

Centering Pregnancy is een andere vorm van zorg in de zwangerschap. In plaats van individuele controles kun je kiezen voor bijeenkomsten met een groep van 8 tot 12 zwangeren met een vergelijkbare zwangerschapsduur. De begeleiding wordt gedaan door 1 vaste verloskundige. Bijeenkomsten.
De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en er zal naast de controle van je bloeddruk en de groei van je kindje ook tijd zijn voor:

  • voorlichting
  • het uitwisselen van kennis en ervaringen
  • informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap
  • het stimuleren van onderlinge ondersteuning


In totaal zijn er 10 geplande bijeenkomsten, negen tijdens je zwangerschap en de tiende als alle baby’s van de groep geboren zijn. Tijdens het eerste half uur van de bijeenkomst doen we de medische controles. Dat wil zeggen dat je zelf je bloeddruk en gewicht meet en noteert in je dossier. De verloskundige voert het uitwendig onderzoek uit: ze voelt aan je buik en luistert naar het hartje van de baby. Daarna bespreken we in de groep een aantal onderwerpen die aansluiten bij de fase van de zwangerschap. Het intakegesprek, de echocontroles en de wekelijkse controles vanaf 36 weken zullen individueel zijn. Bij deze individuele controles maak je kennis met de andere verloskundigen.

Vooraf zijn de data al vastgesteld, waardoor je dit ruim van tevoren in je eigen agenda kunt zetten. Hierdoor zien we dat dit goed in te plannen is in je eigen agenda, tevens krijg je hier vrij voor van je werkgever.

 

Voordelen Centering Pregnancy.
Van deze vorm van zorg is wetenschappelijk bewezen dat het een positief effect heeft op de gezondheid van moeder en kind. Onderzoek wijst uit dat Centering Pregnancy leidt tot minder vroeggeboortes. Daarnaast zijn vrouwen beter geïnformeerd over de zwangerschap, beter voorbereid op de bevalling en meer tevreden over de gegeven zorg. Deze vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces, je leert van elkaar en is veel tijd voor een uitgebreidere voorlichting van zwangerschap tot ouderschap. Daarnaast wordt er minder stress ervaren, zijn er minder verwijzingen nodig naar het ziekenhuis en kiezen minder vrouwen voor pijnmedicatie tijdens de bevalling. De Centering Pregnanacy zal dus een betere voorbereiding zijn op de toekomst en deze vorm wordt gewoon vergoed door de basisverzekering!

Binnen Centering hebben we, naast de controle van je zwangerschap, nog anderhalf uur de tijd om verschillende onderwerpen samen te bespreken. In vergelijking met een reguliere controle heb je meer tijd om informatie te ontvangen en te delen met elkaar. Ten opzichte van de 15 minuten zwangerschapscontroles betekent dat er in totaal gedurende de zwangerschap 17,5 uur meer tijd is voor jou en de baby!

Ook vinden wij het belangrijk dat de partners actief betrokken worden in het proces naar ouderschap en hierdoor zijn partners bij het eerste deel van de bijeenkomsten van harte welkom. Daarnaast nodigen wij (in overleg met de groep) de partners ook actief uit voor het bijwonen van twee bijeenkomsten die specifiek gericht zijn op de bevalling en kraamperiode.

Je kiest zelf of je deelneemt aan Centering Pregnancy.

Meer informatie over Centering Pregnancy?
Vraag het aan ons of klik hier. Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.