Paasdagen

Op maandag 2 april zijn wij niet bereikbaar op ons telefonisch spreekuur. Ook zullen wij de mail beperkt beantwoorden. Bij spoed of dringende vragen kan je ons natuurlijk bereiken op ons spoednummer. Wij wensen jullie alvast fijne paasdagen toe!

Nieuw in de praktijk: pretecho's!

Een pretecho is een echo die gemaakt wordt zonder dat hier een medische aanleiding voor is. Het is een extra echo waar je even lekker naar jouw kindje kan kijken. Deze echo's worden niet vergoed door je zorgverzekering. Kijk voor meer informatie op deze site onder het kopje zwangerschap/ echoscopie.


Avondspreekuren

Vanaf eind juli zullen we wekelijks één of meerdere avondspreekuren hebben. Fijn voor de zwangeren en hun partners die full-time werken!


Telefonisch spreekuur

Per 1 juli hebben we op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch spreekuur. Zo hopen we onze telefonische bereikbaarheid voor de niet dringende zaken te verbeteren.


Waarneming

In verband met de afwezigheid van onze collega Caroline van Thiel zullen Hilde Grondhout en Anne van der Velden ons team versterken.


Hilde Grondhout


Anne van der VeldenZwApp

Vanaf 22 maart kun je gebruikmaken van een nieuwe, handige app: de ZwApp. De ZwApp is een medische app die zorgt voor betrouwbare informatie en adviezen over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Uniek is dat de ZwApp rekening houdt met je medische gegevens en inspeelt op je persoonlijke situatie. Je krijgt informatie op maat en kunt ook zelf je bloeddruk en gewicht bijhouden, het hartje opnemen tijdens de controle bij verloskundige of gynaecoloog, een dagboek bijhouden en foto's op de tijdlijn plaatsen.
De ZwApp is ontwikkeld door verloskundigen en gynaecologen van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Geboortezorg aan de Maas, het eerste VSV in Brabant en Limburg dat werkt met de ZwApp.
Een zwangerschap is voor veel aanstaande moeders een tijd met emoties, vragen en soms ook onzekerheden. Wat mag je wel en niet? Wat gebeurt er in je lichaam? Wat moet je allemaal regelen? De ZwApp biedt eenduidige informatie van professionals in de regio, waardoor zwangeren beter zijn geïnformeerd. 
De ZwApp is te downloaden via www.zwapp.info , Appstore of Google Play. 


Sabbatical

Lieve zwangeren, partners en collega's,
Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik even ga stoppen als verloskundige. Ik neem een sabbatical.
Ruim vier jaar geleden, na de geboorte van onze tweeling en tevens derde en vierde kind, zijn wij in een sneltreinvaart gekomen. Het wordt tijd dat deze sneltrein wat vaart mindert en ik meer tijd ga doorbrengen met mijn gezin en zelf tot rust kan komen.
Gelukkig hebben we hele goede waarneming. Kylie, onze vaste waarneemster werkt inmiddels ruim een half jaar bij ons. Verder breiden we ons team uit met Anne van der Velden. Ook zij werkt al een aantal jaren als verloskundige en is bekend in de de regio. 
Ik wens alle zwangeren nog een hele fijne zwangerschap.
Veel liefs,
Caroline van Thiel.


Facebook

Je kan ons ook op facebook terug vinden met het laatste praktijknieuws en andere interessante weetjes! 
https://www.facebook.com/verloskundigecuijkmill


Website Verloskundig Samenwerkings Verband Boxmeer, afgekort VSV Boxmeer is online.

Deze website is tot stand gekomen in samenwerking met alle VSV-leden. Wij zijn als verloskundige praktijk één van de leden van het VSV Boxmeer. Met deze website wil het VSV een zo goed en transparant mogelijk weergave geven over de periode voor, tijdens en na de zwangerschap in onze regio voor zowel de zwangeren als de verschillende zorgverleners. Binnen het VSV werken verschillende zorgverleners samen om kwalitatief en veilige zorg te bieden aan moeder, baby en gezin. Dit gebeurt bij zowel bij de zorg thuis, in de verloskundige praktijk en in het ziekenhuis. Onze doelstelling is om de zorg door de leden naadloos in elkaar over te laten lopen. Dit realiseren wij onder andere door een gezamenlijke intake van nieuwe zwangerschappen, gezamenlijke vakinhoudelijke trainingen en inzet van kraamzorg in het ziekenhuis.
Benieuwd naar deze website? Kijk op http://www.boxmeerbevaltbeter.nl


Verhuizing praktijk Mill

In mei 2014 zijn we verhuisd van Bernhardstraat 9 naar Bernhardstraat 13 in Mill.