Nieuws

02 oktober 2020

UPDATE COVID-19 MAATREGELENHelaas zien we dat er opnieuw een stijgende lijn is omtrent nieuwe COVID-19 gevallen in Nederland. Om de kans op besmetting door een bezoekje aan onze praktijk zo klein mogelijk te houden, moeten we extra alert blijven op het naleven van de corona maatregelen. Op dit moment kunnen we de zorg handhaven zoals die nu is, maar daar hebben we jullie medewerking hard bij nodig. Gezien de nieuw geldende maatregel in heel Nederland, vragen we jullie daarom om vanaf nu een mondkapje te dragen wanneer je een afspraak hebt bij ons op het spreekuur. Daarnaast willen we jullie vragen om je handen in de spreekkamer te desinfecteren met handalcohol. Of je kan ervoor kiezen na binnenkomst in onze praktijk alvast je handen te wassen op het toilet. Uiteraard zullen ook wij ons aan deze maatregelen houden om zowel jullie als onszelf te beschermen.
Om ervoor te zorgen dat ook het ziekenhuis een veilige plek blijft voor iedereen die zorg nodig heeft, zijn ook daar de maatregelen aangepast. Je wordt verzocht om in de gangen van het ziekenhuis een mondkapje te dragen.

Natuurlijk blijven de algemene maatregelen met betrekking tot klachten gelden. Indien je een van onderstaande vragen met 'ja' moet beantwoorden en je hebt een afspraak bij ons staan, bel ons dan om te overleggen of de afspraak verzet kan worden.

- Had je in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven de 38 graden of benauwdheid?

- Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?

- Heb je corona gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

- Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

- Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?


Onderstaand zien jullie de huidige maatregelen die we handhaven binnen de praktijk.

Zwangerschap
- De intake blijven we telefonisch uitvoeren, hiervoor hoef je niet naar de praktijk te komen.
- De partner blijft welkom bij de afspraken met echo. Hieronder vallen de vitaliteitsecho/vroege echo, de termijnecho, evt. de groeiecho en de liggingsecho. Het is niet de bedoeling dat andere personen - bijvoorbeeld een familielid of een vriendin - aanwezig is, als je partner niet in de gelegenheid is om te komen. 
- Bij de overige reguliere zwangerschapscontroles vragen we de zwangere om alleen te komen.
-Kinderen mogen nog niet meekomen naar de afspraken in de praktijk en/of in het ziekenhuis.
 

Bevalling 
- Indien gewenst mag er in de thuissituatie en in het Maasziekenhuis naast de partner een extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn.
- Mocht je liever in een ander ziekenhuis bevallen dan in het Maasziekenhuis, dan mag dat. We begeleiden ook poliklinische bevallingen in Bernhoven, het CWZ en het Radboud.
 

Kraambed
- Na de bevalling is er geregeld telefonisch contact met jou en de kraamverzorgster en zullen we een fysieke controle thuis inplannen indien je dit wenst. Er worden laagdrempeliger visites thuis afgesproken als dit nodig is.

 


Terug naar overzicht

Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.