Nieuws

01 juli 2020

Maatregelen m.b.t. het CoronavirusPer 1 juli gelden er weer nieuwe, versoepelde maatregelen m.b.t. het Coronavirus in het dagelijks leven. We willen jullie op de hoogte houden van de maatregelen die in de zorg en in het bijzonder in de verloskundige praktijken en het ziekenhuis gelden.  

We hebben besloten de zorgverlening met kleine stapjes vooruit uit te breiden. Het is een constante afweging welke zorg we wel of beter niet kunnen bieden, zodat de kans dat jij als zwangere, maar ook wij als zorgverlener, besmet wordt door een bezoekje aan onze praktijk zo klein mogelijk blijft. We zijn aangenaam verrast door jullie begrip en medewerking de afgelopen tijd. We realiseren ons heel goed dat jullie deze bijzondere periode in jullie leven het liefste samen beleven en dat we veel van jullie vragen. Het heeft er echter wel voor gezorgd dat wij de noodzakelijke verloskundige zorg konden blijven waarborgen en er zijn weinig zwangeren en zorgverleners ziek geworden. Wij hopen dit vast te kunnen houden en de reguliere zorg daarom steeds meer, maar wel in stapjes, op te kunnen pakken.

Onderstaande maatregelen gelden vanaf 1 juli. 
 

Zwangerschap:
De zwangerschapscontroles worden vanaf nu weer nagenoeg ingepland zoals normaal, dus zoals voor het Corona virus. Reeds geplande afspraken blijven staan en zullen zonder tegenbericht dus niet anders zijn dan vooraf afgesproken.
De intake blijven we telefonisch bespreken, dus hiervoor wordt geen bezoekje aan de praktijk afgesproken.
De partner blijft welkom bij de afspraken met echo. Hieronder vallen de vitaliteitsecho/vroege echo, de termijnecho, evt. de groeiecho en de liggingsecho. Bij de overige zwangerschapscontroles vragen we de zwangere om alleen te komen.
Zoals al eerder bericht mag de partner ook aanwezig zijn bij de 20 weken echo in Prenataal screenings Centrum De Maasheggen en bij de 20 weken echo in het Radboud ziekenhuis.
Kinderen en andere familieleden mogen nog niet meekomen naar de afspraken in de verloskundige praktijken en niet naar afspraken op de poli in het ziekenhuis.
In het Maasziekenhuis mag de partner mee naar afspraken waarbij je dit als zwangere nodig vindt. Advies blijft om zoveel mogelijk alleen te komen. Bij het maken van een afspraak op de poli van het Maasziekenhuis kun je altijd even informeren of je partner wel of niet mee mag.

Bevalling:
Indien gewenst mag er in de thuissituatie en in het Maasziekenhuis naast de partner een extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn. 
Mocht je liever in een ander ziekenhuis bevallen dan in het Maasziekenhuis, dan mag dat weer. Wij zullen ook weer poliklinische bevallingen in Bernhoven, in het CWZ en in de Radboud begeleiden. 
 

Kraambed:
Na de bevalling is er geregeld telefonisch contact met jou en de kraamverzorgster en zullen we onderling afstemmen wanneer we een telefonische controle of een fysieke controle thuis inplannen. Er worden nu in elk geval laagdrempeliger visites thuis afgesproken. 
 

Deze belangrijkste maatregelen blijven gelden:

- Kom met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar de praktijk. Neem telefonisch contact op, zodat we de afspraak kunnen verzetten.

- Neem je partner niet mee indien hij/zij bovenstaande klachten heeft.

- Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot andere zwangeren en zorgverleners en pas hygiënemaatregelen toe.

- Kom zoveel mogelijk alleen. Alleen bij een afspraak met echo mag je partner eventueel meekomen. Kinderen of andere familieleden mogen nog niet mee naar de zwangerschapscontroles of echo’s.


Terug naar overzicht

Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.