Nieuws

14 maart 2020

Maatregelen in Noord-BrabantGezien het belang om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen hebben wij kritisch gekeken hoe wij onze zorg hier zoveel mogelijk naar kunnen inrichten. Dit betekent een aantal aanpassingen, zodat nodige zorg door blijft gaan met zo min mogelijke kans op verspreiding.

Alle verloskundigenpraktijken in Noord-Brabant zullen deze afspraken naleven op verzoek van de KNOV, onze beroepsgroep. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 31 maart 2020. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd hierom het praktijknieuws van de onze website in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
 

SPREEKUREN
- Het interval tussen de controles, indien geen klachten, wordt op advies van bovenstaande instanties groter gemaakt. Het uitsluiten van medische bijzonderheden krijgt de prioriteit.
- Intake gesprekken zullen telefonisch plaats gaan vinden.
- Cliënten die in de komende weken een afspraak hebben op de praktijk, worden in de dagen vóór deze afspraak gebeld door de verloskundige. Let op: dit kunnen anonieme telefoonnummers zijn. Graag dus de komende tijd wel anonieme nummers aannemen. Controles die medisch gezien niet noodzakelijk zijn, zullen worden afgezegd. Controles die wel plaatsvinden, worden zo kort mogelijk gehouden. Dit betekent dat we alleen je bloeddruk en je buik controleren; vragen beantwoorden we telefonisch. Ook de echo’s worden beperk tot dat wat noodzakelijk is, dus een termijnecho en een 20-weken echo. Wij vragen je daarnaast ook om alleen naar deze controle toe te komen en geen kinderen, partner of andere familieleden mee te nemen. We begrijpen dat dit vervelend is, maar willen hiermee voorkomen dat zorgprofessionals onnodig veel mensen zien.
- Om het spreekuur zo goed mogelijk op tijd te laten verlopen willen we je vragen op tijd te komen. Wij doen ons uiterste best zo op tijd mogelijk te werken, zodat de wachttijd zo beperkt mogelijk zal zijn in de wachtruimte. Vermijd contact met anderen in de wachtkamer door zoveel mogelijk afstand te houden.
- Om ons allen te beschermen zal er geen speelgoed in de spreek- en wachtkamers liggen.
- Wanneer je de klachten hebt die hierboven genoemd zijn, willen we je nogmaals vragen om niet naar de praktijk te komen maar telefonisch contact op te nemen.
- De bloedafnamepunten en –tijden zijn ook veranderd. Raadpleeg hiervoor: https://www.maasziekenhuispantein.nl/folders/prikservice/946

   

 

BEVALLINGEN
Sta je op het punt van bevallen? De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft. We kunnen de plaats van de bevalling opnieuw met je bespreken, ook met het oog op de bezetting van ziekenhuisbedden en de druk op het ziekenhuispersoneel. We werken voorlopig alleen samen met het Maasziekenhuis in Boxmeer. We zullen dus voorlopig geen bevallingen meer begeleiden in het CWZ, Radboud of Bernhoven. Wanneer je gaat bevallen mag er voorlopig maar één begeleider bij de geboorte (en überhaupt in het ziekenhuis) aanwezig zijn, dus ook niet op de gang of ergens anders in het ziekenhuis. Ook kraamvisite na de bevalling is niet gewenst. Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.

KRAAMVISITES
- Kraamvisites gaan we zoveel mogelijk telefonisch doen, zolang de situatie dat toelaat.
- Wanneer we wel op kraamvisite komen willen we zo min mogelijk andere mensen treffen, dus graag geen visite aanwezig in huis als de verloskundige langs komt of direct naar een ruimte waar niemand anders is.
- Wanneer jij of een van je huisgenoten klachten ontwikkelt, willen wij daar graag over gebeld worden.

WAARBORGEN CONTINUÏTEIT
Wij hopen met bovenstaande plannen de verspreiding zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer een groot deel van de totale bevolking ziek is, kan ook onze verloskundige praktijk hiermee te maken krijgen. Mochten wij door COVID-19 de zorg voor de praktijk niet kunnen dragen, kunnen wij altijd terugvallen op omliggende praktijken, huisartsen en ziekenhuizen. Wij hebben met de omliggende verloskundige praktijken een continuïteitsplan gemaakt, zodat we de zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed verantwoord kunnen blijven geven.
(Let op: dit geldt alleen als wij allemaal op hetzelfde moment ziek zijn! Wij zullen jullie op dat moment uiteraard informeren)

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen. Wij blijven jullie de komende tijd zo goed mogelijk van zorg én informatie voorzien.

Vriendelijke groeten en een goede gezondheid gewenst namens Verloskundige Praktijk Cuijk-Mill en alle andere verloskundigen in Noord-Brabant

 

 


Terug naar overzicht

Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.