Nieuws

26 augustus 2020

Handhaving maatregelen coronaIn onze laatste berichtgeving in juli hebben we jullie op de hoogte gebracht dat we de zorgverlening met kleine stapjes uit zouden breiden. Het is in de tussentijd een constante afweging geweest welke zorg we beter wel of beter niet aan konden bieden om de kans op besmetting voor jullie, maar ook voor ons, zo klein mogelijk te houden. Nog steeds realiseren we ons heel goed dat jullie in deze bijzondere periode in jullie leven het liefst alles samen beleven en we veel van jullie vragen.
 

Echter zien we dat er opnieuw een stijgende lijn is omtrent nieuwe COVID-19 gevallen in Nederland. Juist nu moeten we extra alert blijven, zodat de kans op besmetting door een bezoekje aan onze praktijk zo klein mogelijk blijft. Op dit moment kunnen we de zorg handhaven zoals die nu is, maar daar hebben we jullie medewerking hard bij nodig. Het verder versoepelen van de zorg is momenteel dus nog niet aan de orde.
 

Ben je op reis geweest naar een oranje of rood risicogebied? Laat ons dit tijdig weten zodat we je afspraak kunnen verzetten naar een moment na de 10-14 dagen quarantaine periode.
 

Daarnaast blijft het erg belangrijk dat je na binnenkomst in onze praktijk je handen wast op het toilet.
 

Natuurlijk blijven de algemene maatregelen met betrekking tot klachten gelden. Indien je een van onderstaande vragen met 'ja' moet beantwoorden en je hebt een afspraak bij ons staan, bel ons dan om te overleggen of de afspraak verzet kan worden.
 

- Had je in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven de 38 graden of benauwdheid?

- Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?

- Heb je corona gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

- Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

- Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 


Onderstaand zien jullie de huidige maatregelen die we handhaven binnen de praktijk.
 

Zwangerschap
- De intake blijven we telefonisch uitvoeren, hiervoor hoef je niet naar de praktijk te komen.
- De partner blijft welkom bij de afspraken met echo. Hieronder vallen de vitaliteitsecho/vroege echo, de termijnecho, evt. de groeiecho en de liggingsecho. Het is niet de bedoeling dat andere personen - bijvoorbeeld een familielid of een vriendin - aanwezig is, als je partner niet in de gelegenheid is om te komen. 
- Bij de overige reguliere zwangerschapscontroles vragen we de zwangere om alleen te komen.
-Kinderen mogen nog niet meekomen naar de afspraken in de praktijk en/of in het ziekenhuis.
 

Bevalling 
- Indien gewenst mag er in de thuissituatie en in het Maasziekenhuis naast de partner een extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn.
- Mocht je liever in een ander ziekenhuis bevallen dan in het Maasziekenhuis, dan mag dat. We begeleiden ook poliklinische bevallingen in Bernhoven, het CWZ en het Radboud.
 

Kraambed
- Na de bevalling is er geregeld telefonisch contact met jou en de kraamverzorgster en zullen we een fysieke controle thuis inplannen indien je dit wenst. Er worden laagdrempeliger visites thuis afgesproken als dit nodig is.


Terug naar overzicht

Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.