Verplaatste kraamzorg in het Maasziekenhuis

Mocht jullie kindje na de bevalling of in het kraambed extra zorg nodig hebben dan kan het zijn dat je kind opgenomen wordt op een couveusesuite of high-care couveusekamer op afdeling C4 van het Maasziekenhuis. De couveuseafdeling heeft 5 couveusesuites en een high-care kamer. Deze couveuse-suites zijn bedoeld voor kinderen die meteen of kort  na de geboorte meer zorg nodig hebben. Het pasgeboren kind ligt op een eigen kamer waar alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. De betrokken zorgverleners komen naar jouw en jullie kind toe.Als gezonde moeder heb je de mogelijkheid om na de bevalling of ten tijde van het kraambed:
 

  • Naar huis te gaan en vanuit huis je kind kind op de couveuseafdeling te bezoeken. Als moeder ontvang je thuis de kraamzorg van de kraamzorgaanbieder waar je je voor de bevalling aangemeld hebt en de nazorg van je eigen verloskundige.
  • Te verblijven op een couveusesuite bij je kind. Na de bevalling wordt de moeder ontslagen, mocht zij ook zijn opgenomen, maar zij kan bij haar kindje blijven en kraamzorg krijgen van haar eigen kraamzorgaanbieder, de zogenaamde verplaatste kraamzorg. Ook krijgt ze de nazorg van de eigen verloskundige. Dit geldt ook als jullie kindje vanuit de thuissituatie wordt verwezen naar het ziekenhuis.Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.