Het kraambed

Hoera, jouw baby is geboren! In de eerste dagen komt er veel op je af. Allemaal `eerste keren`. De eerste keer in bad, de eerste keer een luier om, de eerste keer jouw baby aan iedereen laten zien, de eerste keer... Zo`n mooie en spannende periode is een van de hoogtepunten van jouw leven.In Nederland krijgt iedereen na de bevalling kraamzorg. De eerste 8 dagen komt er een kraamverzorgende bij je thuis, die zorgt voor jou en je baby. Ze doet verschillende lichamelijke controles, geeft begeleiding bij de voeding en geeft vooral veel informatie. Daarnaast verzorgt ze een aantal huishoudelijke taken.

De verloskundige komt de eerste week één of meerdere keren bij jullie thuis om te horen en zien hoe het gaat met jou en je baby. Daarbij letten we op jouw herstel en de gezondheid van jullie kindje. De kraamverzorgende functioneert deze week als eerste signaleringspersoon bij problemen. Als er een probleem is, overlegt de kraamverzorgster altijd met de verloskundige, want wij zijn eindverantwoordelijk.

Als je in het ziekenhuis bent bevallen onder leiding van de gynaecoloog en je bent thuisgekomen, mag je ons bellen op tel. 0485-451511, optie 1. We spreken dan met je af wanneer we bij je op kraamvisite komen.

Verder zal er in het kraambed de hielprik en de gehoortest plaatsvinden bij je kindje. Kijk voor meer informatie: de hielprik en de gehoortestWij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.