Borstvoeding of flesvoeding

Natuurlijk mag je zelf kiezen of je je kindje borstvoeding of flesvoeding gaat geven. Uit onderzoek blijkt dat, voor de gezondheid van moeder en kind, borstvoeding de beste voeding is. Moedermelk bevat de belangrijkste bouw- en afweerstoffen die jullie baby laat groeien en beschermt tegen infecties. Bovendien wordt de kans op het ontwikkelen van allergieën verkleind. Borstvoeding geven is een natuurlijk proces wat (vooral) in de eerste week veel oefening kost. Belangrijk is de productie goed op gang te krijgen en het leren op een goede manier aan te leggen. Hierbij ondersteunen de kraamverzorgster en de verloskundige je. Ook is er altijd nog een lactatiekundige die wij kunnen raadplegen. Gelukkig zijn eventuele problemen meestal goed op te lossen en van korte duur, wat de tijdsinvestering de moeite waard maakt.Als je graag borstvoeding wilt geven, raden we je aan je in de zwangerschap al te verdiepen in het geven van borstvoeding. Ons samenwerkingsverband Geboortezorg Boxmeer heeft gezamenlijk een voorlichtingsfilm gemaakt die we je zeker aanraden te bekijken: Voorlichtingsfilm Borstvoeding – VSV Geboortezorg Boxmeer

Verder kun je terecht op onderstaande websites:

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk: http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/

Borstvoedingsvereniging La Leche League: http://www.lll.borstvoeding.nl

Ook kan het zinvol zijn een borstvoedingscursus te volgen. Kijk hiervoor op http://lactatiekundigestevensbeek.nl/borstvoedingscurus/  of op http://momsandmilk.nl/voorlichting/

In bepaalde situaties zal de keuze voor flesvoeding gemaakt worden. Bijvoorbeeld in geval van bepaald medicijngebruik of wanneer je erg opziet tegen het geven van borstvoeding. Uiteindelijk is een gezonde moeder, die zich prettig voelt bij wat ze doet, het allerbelangrijkst. Flesvoeding is er in verschillende soorten en merken. Het is belangrijk om steeds hetzelfde merk flesvoeding te kopen. Hiermee worden smaakwisseling en darmkrampjes zoveel mogelijk voorkomen.

Op http://www.groeigids.nl vind je veel informatie over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kindje. Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.