Borstvoeding of flesvoeding

Natuurlijk mag je zelf kiezen of je je kindje borstvoeding of flesvoeding gaat geven. Uit onderzoek blijkt dat, voor de gezondheid van moeder en kind, borstvoeding de beste voeding is. Moedermelk bevat de belangrijkste bouw- en afweerstoffen die jullie baby laat groeien en beschermt tegen infecties. Bovendien wordt de kans op het ontwikkelen van allergieën verkleind. Borstvoeding geven is een natuurlijk proces wat (vooral) in de eerste week veel oefening kost. Belangrijk is de productie goed op gang te krijgen en het leren op een goede manier aan te leggen. Hierbij ondersteunen de kraamverzorgster en de verloskundige je. Ook is er altijd nog een lactatiekundige die wij kunnen raadplegen. Gelukkig zijn eventuele problemen meestal goed op te lossen en van korte duur, wat de tijdsinvestering de moeite waard maakt.Als je graag borstvoeding wilt geven, raden we je aan hier meer over te lezen. Hiervoor kun je terecht op onderstaande websites:

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk: http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/

Borstvoedingsvereniging La Leche League: http://www.lll.borstvoeding.nl

Ook kan het zinvol zijn een borstvoedingscursus te volgen of een informatieavond te bezoeken. Meer informatie hierover kun je vragen bij ons op het spreekuur of kijk op de website van:

Het Maasziekenhuis pantein:
https://maasziekenhuispantein.nl/voorlichtingsavonden_borstvoeding

In bepaalde situaties zal de keuze voor flesvoeding gemaakt worden. Bijvoorbeeld in geval van bepaald medicijngebruik of wanneer je erg opziet tegen het geven van borstvoeding. Uiteindelijk is een gezonde moeder, die zich prettig voelt bij wat ze doet, het allerbelangrijkst. Flesvoeding is er in verschillende soorten en merken. Het is belangrijk om steeds hetzelfde merk flesvoeding te kopen. Hiermee worden smaakwisseling en darmkrampjes zoveel mogelijk voorkomen.

Door de COVID 19 pandemie is het op dit moment niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst te geven in het Maaziekenhuis. Wel is er een mogelijkheid om online een cursus te volgen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de website van moms and milk.

http://momsandmilk.nl/voorlichting/

Ook via http://lactatiekundigestevensbeek.nl/borstvoedingscurus/ is er een mogelijkheid om een borstvoedingscursus te volgen. 

Op http://www.groeigids.nl vind je veel informatie over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kindje. Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.