Pretecho's

Binnen onze praktijk is het naast de standaard medische echoscopie ook mogelijk om pretecho’s te laten maken. Wij begrijpen namelijk dat je heel nieuwsgierig bent naar jouw kindje en je misschien wel vaker een mogelijkheid zou willen hebben om je kindje via een echo te bekijken. Een pretecho is een echo die gemaakt wordt zonder dat hier een medische aanleiding voor is. Het is een extra echo waar je even lekker naar jouw kindje kan kijken! Een pretecho kan op elk gewenst moment van de zwangerschap gemaakt worden. Je kunt kinderen, opa’s, oma’s, familie of vrienden meenemen. Iedereen is welkom. Je kan ons bellen op het telefonisch spreekuur voor een afspraak.Zorgverzekeraars vergoeden alleen medische echo's, dus de kosten voor pretecho's komen voor eigen rekening en kunnen contant afgerekend worden bij de echoscopiste tijdens jouw afspraak. Wij maken in onze praktijk alleen 2D echo’s. Dit is een echo in zwart-wit met platte beelden net zoals bij de medische echo.

Naast de vroege echo die wij je aanbieden aan het begin van de zwangerschap en de termijnecho en de liggingsecho die door de zorgverzekering vergoed worden, kun je kiezen voor de volgende pretecho’s:

 • Een extra echo tussen 7 en 10 weken zwangerschapsduur.
  Deze echo is vooral bedoeld om te kijken of we het hartje van de baby zien kloppen. We kunnen deze echo via de buikwand maken. Soms is het echter bij een vroege termijn niet via de buikwand te zien. Dan is er de optie om met een inwendige echo te kijken.
  Je krijgt 2 afgedrukte zwart-wit foto's mee. De echo duurt ongeveer 10 minuten. De kosten van deze echo bedragen 20 euro.
   
 • Een echo rond 16 weken zwangerschapsduur om het geslacht te bepalen.
  Bij deze termijn is het geslacht van je kindje meestal heel goed zichtbaar. Rond 16 weken zwangerschap past een ongeboren kind ook nog in zijn geheel op een beeldscherm. Een mooie periode dus om de bewegingen van het kind te zien en een hartje te zien kloppen. Ondanks dat wij ons uiterste best doen om het geslacht van de baby juist te bepalen, is er een kleine kans dat dit niet klopt. Wij geven hiervoor geen garanties. Ook is het mogelijk dat de ligging van je kindje het zicht belemmert en we er daardoor geen uitspraak over kunnen doen. Mocht dit het geval zijn, mogen jullie kosteloos terugkomen voor het bepalen van het geslacht.
  Je krijgt minimaal 2 zwart-wit foto’s mee. De echo duurt ongeveer 20 minuten. De kosten van deze echo bedragen 35 euro.
   
 • Een uitgebreide 2D echo.
  Je kunt in de hele zwangerschap een uitgebreide 2D echo laten maken. De echo wordt in zwart-wit beeld gemaakt, maar wij werken met een modern apparaat zodat de echoscopiste kan zoeken naar het mooiste beeld.
  Je krijgt 4 afgedrukte zwart-wit foto's mee. Deze echo duurt ongeveer 30 minuten. De kosten van deze echo bedragen 45 euro.


Wij zijn binnen onze praktijk niet specifiek opgeleid om afwijkingen op te sporen zoals gebeurt tijdens de medische 20 weken echo, maar als de echoscopiste iets afwijkends lijkt te zien tijdens de echo, zal ze dit kenbaar maken en zullen we nader bepalen welke vervolgstappen er ondernomen moeten worden. Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.