De bevalling

Tussen de 37 weken en 42 weken zwangerschapsduur mag je onder onze begeleiding thuis of poliklinisch bevallen.De verloskundige bewaakt tijdens de bevalling de conditie van moeder en kind en het normale verloop van de bevalling. Bij zowel een thuisbevalling als bij een ziekenhuisbevalling bellen wij in de laatste fase van je bevalling een kraamverzorgster om ons te assisteren. Zodra wij vinden dat er extra bewaking of medisch ingrijpen nodig is, bijvoorbeeld omdat je kindje in het vruchtwater heeft gepoept of de bevalling te lang duurt, dragen we de zorg over aan de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Begint je bevalling voor 37 of na 42 weken, dan vindt je bevalling in het ziekenhuis plaats onder begeleiding van de gynaecoloog. Heb je voor 37 weken vermoedelijk gebroken vliezen of weeën? Neem dan direct contact met ons op. Wij beoordelen of de bevalling wellicht begonnen is en zullen je in dat geval doorverwijzen naar de gynaecoloog.Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.