Welke vorm van anticonceptie past bij jou?
Geen vrouw is hetzelfde. Ook de omstandigheden kunnen voor iedereen weer anders zijn. Iedere vrouw heeft haar eigen specifieke situatie en wensen. Door deze verschillen zijn er ook een heleboel verschillende anticonceptiemiddelen beschikbaar en is het belangrijk je daarin te verdiepen. In Nederland kun je kiezen uit de anticonceptiepil, de anticonceptiepleister, de anticonceptiering, de prikpil, het hormoonstaafje, het spiraaltje, de barrièremethode en sterilisatie. Kijk voor meer informatie op https://www.anticonceptie.nl/

Anticonceptieconsult
Het is verstandig om van te voren te bespreken welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past. Samen met ons kun je de diverse anticonceptiemethoden doornemen, als ook jouw wensen, jouw verwachtingen en eventuele medische bijkomstigheden. Op deze manier kan je een weloverwogen keuze maken. 
Wij bieden dit consult meestal aan tijdens de laatste dagen van de kraamperiode of tijdens de nacontrole 6 weken na de bevalling. Ook als je niet zwanger bent geweest kun je bij ons terecht voor een apart anticonceptieconsult. Dit gesprek zal ongeveer een half uur duren. 
De kosten van een los anticonceptieconsult zijn €40,00 en de vergoeding hiervan verschilt per zorgverzekeraar.  Als de wens er is om een spiraaltje of hormoonstaafje te plaatsen/verwijderen wordt dit vergoedt vanuit de basisverzekering, het anticonceptiemiddel zelf gaat vaak van het eigen risico af. Wij staan klaar voor jullie!

Je kan je direct online aanmelden. Wil je liever telefonisch je eerste afspraak plannen dan kan dat natuurlijk ook. Je mag ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur.